Trecerea de la caldura la frigul de afara este agresiva pentru pielea pe care o expui. La contactul cu aerul rece pielea delicata a mainilor se poate deshidrata si crapa foate usor. Iar daca te speli pe maini cu apa fierbinte e si mai rau!


Desi folosesti o crema hidratanta acest lucru nu este intotdeauna suficient. Sunt si alte moduri prin care poti contribui la hidratarea pielii atunci cand ai mainile uscate din cauza frigului. Iata cateva remedii simple care te vor ajuta sa-ti protejezi si sa-ti pastrezi pielea fina, catifelata si mereu hidratata.

1. Spala-te pe maini cu sapun natural

Asociezi sapunul cu mainile uscate? Poate fi unul dintre motive. Insa sapunul adevarat, natural, nu ar trebui sa iti usuce pielea. Cele mai multe sapunuri disponibile in magazine nu sunt cu adevarat sapunuri, ci mai degraba detergenti, produse pe baza de petrol.

De aceea, sapunurile din ingrediente 100% naturale sunt mult mai pretioase decat cele pe care le gaseste pe rafturile din supermarket. Datorita componentelor vegetale, acestea sunt deosebit de bine tolerate de piele si prin urmare recomandate si pielii sensibile.

2. Aplica ulei vegetal

Uleiul de cocos este un hidrantant minunat in sezonul rece pentru maini. Este natural, nu este scump si foarte important: se absoarbe in profunzime in piele, nu o incarca, are proprietati antioxidante si antibacteriene!

Aplica o cantitate generoasa de ulei seara, inainte de culcare. Apoi pune-ti manusi de bumbac. Inainte de a folosi uleiul poti incerca si un scrub pentru maini facut dintr-un amestec de zahar brun cu ulei de migdale. In acest fel vei indeparta stratului de celule moarte de la suprafata pielii, iar uleiul va patrunde mai bine in piele. Nu vei mai avea maini uscate, iar pielea ta va fi mai fina!

3. Foloseste o masca pentru maini cu avocado

In caz ca ai nevoie de extra hidratare, untul natural de avocado este alegerea perfecta. Obtinut prin centrifugare din pulpa fructului, untul de avocado este bogat in acizi grasi, vitamina A, B, C si E, fiind foarte emolient si terapeutic in special pentru pielea sensibila, uscata si deshidratata.

Se topeste usor in contact cu pielea si patrunde in profunzime, lasand-o moale si catifelata. Aplica untul pe mainile curate, maseaza usor pentru a stimula circulatia si lasa-l sa actioneze 10-15 minute.

4. Nu-ti expune mainile la produse de curatenie toxice

Pentru a preveni uscarea mainilor, incearcati sa evitati pe cat posibil sa-ti expui mainile la solutiile dure pentru curatenia casei. Inlocuieste-le cu unele naturale, pe baza de plante. Pe piata sunt multe produse de curatenie care nu contin chimicale si care sunt foarte eficiente.

Iti recomandam produsele pentru curatenie marca Earth Friendly Products. Au un pH neutru si sunt delicate cu pielea mainilor tale. Sunt bio, nu contin chimicale, fosfati, adaosuri toxice sau parfumuri artificiale. Obtinute din ingrediente vegetale, au o foarte buna putere de curatare, iar mainile tare vor fi protejate.

5. Nu uita de manusi

Manusile nu sunt utile doar pentru confortul termic pe timp de iarna, ele pot fi chiar salvatoare pentru mainile tale expuse gerului. Asadar, poarta-le de fiecare data cand iesi afara, chiar si atunci cand nu stai prea mult in aer liber. Iar daca te numeri printre persoanele care isi uita mereu aceste accesorii acasa, poti achizitiona doua perechi – una o vei tine mereu in geanta.

6 thoughts on “Cum ne protejam de frig mainile uscate?

  1. Interesant articolul! M-am confruntat mereu cu acnee si am gasit aici cateva trucuri pe care nu le-am incercat pana acum. Sper sa fie eficiente pentru mine!

  2. Sunt foarte multumita de produsele Avon, asa ca m-am bucurat sa gasesc acest articol despre ingrijirea tenului. M-a ajutat sa inteleg mai bine nevoile pielii mele si sa aleg produsele potrivite.

  3. Foarte util articolul! Am avut mereu probleme cu tenul gras si am gasit aici cateva sfaturi de ingrijire pe care le voi incerca. Multumesc pentru recomandari!

  4. De asemenea, am gasit utila sectiunea dedicata intrebarilor frecvente, care mi-a oferit raspunsuri la unele nelamuriri pe care le aveam legate de produs. In concluzie, consider ca acest articol este de mare ajutor pentru cei care doresc sa afle mai multe informatii despre acest produs.

  5. Am apreciat faptul ca articolul a inclus si pareri ale altor utilizatori care au folosit produsul mentionat. Acest lucru m-a ajutat sa inteleg mai bine experientele altor clienti si sa iau o decizie informata in privinta achizitionarii acestui produs.

  6. Articolul este foarte interesant si informativ, prezentand o analiza detaliata a avantajelor produsului promovat. Mi-a placut modul in care autorul a structurat informatiile si a prezentat argumentele pentru a sustine recomandarea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *